17. 10. / Výživa a riziko srdečních onemocnění / on-line webinář
17. 10. / on-line webinář /
Výživa a riziko srdečních onemocnění:
Jak si udržet zdravé srdce pomocí stravy?
Srdeční onemocnění patří mezi nejčastější příčinu úmrtí na světě! Každý rok si odhadem vyžádají téměř až 18 milionů životů. Kardiovaskulární onemocnění jsou skupina poruch srdce a cév a zahrnují ischemickou chorobu srdeční, cévní mozkovou příhodu, infarkt myokardu a další akutní stavy. Více než čtyři z pěti úmrtí jsou způsobeny srdečním infarktem nebo cévní mozkovou příhodou a třetina těchto úmrtí nastane předčasně u lidí mladších 70 let!
Dobrou zprávou pro nás ale je, že z velké části riziko těchto onemocnění dokážeme ovlivnit naším chováním a životním stylem a především tím, co jíme. Největšími rizikovými faktory pro srdeční choroby a mozkové příhody jsou totiž nezdravá strava, nedostatek pohybu, kouření a pití alkoholu. Dopady tohoto nezdravého životního stylu se potom mohou projevit ve formě zvýšeného krevního tlaku, zvýšené hladiny glukózy v krvi, zvýšeného obsahu lipidů v krvi, nadváhy a obezity.
Jak přesně ovlivňuje to, co jíme, naše srdce? A jaké potraviny bychom měli zařadit do našeho jídelníčku, abychom snížili riziko srdečních onemocnění? S jakými bychom to naopak neměli přehánět?
INFORMACE
KDY: čtvrtek 17. 10. 2024 / od 16:00 do 18:00
KDE: on-line u Vás doma
*Registrovaní obdrží záznam s celoživotním přístupem – není tedy vyloženě nutné se účastnit livestreamu v době konání webináře.
CENA: 1.200 Kč s DPH*
Aktuálně zbývají poslední 4 volná místa!
Každý účastník obdrží také
potvrzení o absolvování webináře
Trvalý přístup do privátní stránky se shrnutím, kde najdete:
záznam webináře po neomezenou dobu
hlavní výstupy z webináře v .PDF
Slevu 20 % na všechny naše akce a produkty
Osnova webináře
▬ Kazuistika: Jak dokázali ve Finsku v minulém století snížit úmrtnost na srdeční onemocnění o 80 %?
▬ Jaký je vztah mezi krevními lipidy a rizikem CVD.
▬ Jaké jsou hlavní faktory, které zvyšují riziko srdečních onemocnění.
▬ Vliv nutrientů na krevní lipidy.
▬ Vliv výživy na riziko srdečních onemocnění.
▬ Jak si sestavit vyvážený a chutný jídelníček, který podpoří vaše srdce i celkové zdraví.
▬ Evidence-based doporučení.
▬ Jak je to doopravdy se solí? Měli bychom se bát cholesterolu? A co mléčné výrobky?
▬ Škodí nám vejce nebo se jedná o zdravou potravinu?
Těším se na Vás na webináři
Bc. Miloslav Šindelář
Bývalý student Všeobecného lékařství, který se na konci čtvrtého ročníku rozhodl vydat jinou cestou – pokračovat ve studiu Nutriční terapie a věnovat se edukaci veřejnosti. Je certifikovaným poradcem pro výživu a v rámci spolupráce se svazem kulturistiky přednáší v trenérské škole I. třídy a také ve Fitness akademii Ronnie.cz i na lékařských konferencích.
Anebo si můžete pořídit ZÁZNAM WEBINÁŘE:
Zveme Vás na tematicky spřízněný webinář: Trénink., který se uskuteční ve stejný den, před touto akcí.
Využijte zvýhodněné vstupné na záznamy obou webinářů:
1600 Kč (1 998 Kč)