5. 6. / Výživa a riziko srdečních onemocnění / on-line webinář

5. 6. / on-line webinář /
Výživa a riziko srdečních onemocnění:

Jak si udržet zdravé srdce pomocí stravy?

 

Srdeční onemocnění patří mezi nejčastější příčinu úmrtí na světě! Každý rok si odhadem vyžádají téměř až 18 milionů životů. Kardiovaskulární onemocnění jsou skupina poruch srdce a cév a zahrnují ischemickou chorobu srdeční, cévní mozkovou příhodu, infarkt myokardu a další akutní stavy. Více než čtyři z pěti úmrtí jsou způsobeny srdečním infarktem nebo cévní mozkovou příhodou a třetina těchto úmrtí nastane předčasně u lidí mladších 70 let!

 

Dobrou zprávou pro nás ale je, že z velké části riziko těchto onemocnění dokážeme ovlivnit naším chováním a životním stylem a především tím, co jíme. Největšími rizikovými faktory pro srdeční choroby a mozkové příhody jsou totiž nezdravá strava, nedostatek pohybu, kouření a pití alkoholu. Dopady tohoto nezdravého životního stylu se potom mohou projevit ve formě zvýšeného krevního tlaku, zvýšené hladiny glukózy v krvi, zvýšeného obsahu lipidů v krvi, nadváhy a obezity.

Jak přesně ovlivňuje to, co jíme, naše srdce? A jaké potraviny bychom měli zařadit do našeho jídelníčku, abychom snížili riziko srdečních onemocnění? S jakými bychom to naopak neměli přehánět?

📆 INFORMACE

 

KDY: středa 5. 6. 2024 / od 15:00 do 17:00

KDE: on-line u Vás doma
*Registrovaní obdrží záznam s celoživotním přístupem – není tedy vyloženě nutné se účastnit livestreamu v době konání webináře.

CENA: 1.200 Kč s DPH*

Registrace

Aktuálně zbývají poslední volná místa!

Každý účastník obdrží také

 

✅  potvrzení o absolvování webináře

Trvalý přístup do privátní stránky se shrnutím, kde najdete:

✅  záznam webináře po neomezenou dobu

✅  hlavní výstupy z webináře v .PDF

✅  Slevu 20 % na všechny naše akce a produkty

Osnova webináře

 

▬ Kazuistika: Jak dokázali ve Finsku v minulém století snížit úmrtnost na srdeční onemocnění o 80 %?

 

▬ Jaký je vztah mezi krevními lipidy a rizikem CVD.

 

▬ Jaké jsou hlavní faktory, které zvyšují riziko srdečních onemocnění.

 

▬ Vliv nutrientů na krevní lipidy.

 

▬ Vliv výživy na riziko srdečních onemocnění.

 

▬ Jak si sestavit vyvážený a chutný jídelníček, který podpoří vaše srdce i celkové zdraví.

 

▬ Evidence-based doporučení.

 

▬ Jak je to doopravdy se solí? Měli bychom se bát cholesterolu? A co mléčné výrobky?

 

▬ Škodí nám vejce nebo se jedná o zdravou potravinu?

Těším se na Vás na webináři

Bc. Miloslav Šindelář

 

blank

 

Bývalý student Všeobecného lékařství, který se na konci čtvrtého ročníku rozhodl vydat jinou cestou – pokračovat ve studiu Nutriční terapie a věnovat se edukaci veřejnosti. Je certifikovaným poradcem pro výživu a v rámci spolupráce se svazem kulturistiky přednáší v trenérské škole I. třídy a také ve Fitness akademii Ronnie.cz i na lékařských konferencích.

 

> čtěte celý profil

Aktuálně zbývají poslední volná místa!

Registrace


blank

Rádi Vás přivítáme v našich
nutričních poradnách.

Moderní individuální nutriční poradenství na základě vědecky podložených postupů od vysokoškolsky vzdělaných profesionálů ve výživě. Bez extrémů a „zázračných” produktů k dlouhodobě udržitelným výsledkům!

Najdete nás:
Praha | Brno | Online

blank
blank