Káva na hubnutí v pořadu Černé ovce

 

 

Pamatujete si na podzimní kauzu kolem “kávy na hubnutí”, kvůli které jsme dostali ZDALEKA největší množství výhrůžek a osobních útoků za celou historii IMV? A pamatujete si na to, jak tuto kávu propagovalo velké množství “influencerek” jako přírodní a zdraví prospěšný produkt, i když je to ve skutečnosti mix silných stimulantů, po kterém můžete mít pozitivní DROGOVÝ TEST na amfetaminy a pozitivní DOPINGOVÝ TEST? A vzpomínáte si na to, jak tyto prodejkyně takové skutečnosti (zdravotní rizika, pozitivní test na drogy a doping po požití produktu atd.) popíraly a tajily před svými klientkami a mazaly každý komentář a blokovaly každého, kdo na tyto skutečnosti upozornil, přestože samotný výrobce této kávy z USA tyto skutečnosti přiznává?

 

 

 

Celou kauzou již řeší orgány státní správy a také orgány činné v trestním řízení a včera byla celá kauza odvysílána i v pořadu Černé ovce v České televizi.
Co z celé reportáže vyplývá?

 

 

▬ dle Státního zdravotního ústavu je prodej tohoto produktu s fenylethylaminem v ČR ILEGÁLNÍ

 

▬ Státní zemědělská a potravinářská inspekce zahájila neprodleně odebírání tohoto výrobku, provádí analýzu na těchto vzorcích a pokud bude káva oficiálně označena za závadnou, hrozí prodejcům až 50 mil Kč pokuta

 

▬ po pití této kávy můžete mít pozitivní drogový test na amfetaminy, takže můžete mít potíže v zaměstnání anebo přijít o řidičský průkaz

 

▬ pokud by uživatel tohoto produktu utrpěl jakýkoliv zdravotní následek, veškerá odpovědnost jde za tím, kdo mu tento výrobek prodal

 

▬ dle samotného výrobce Valentus káva obsahuje v jedné dávce do 150 mg fenylethylaminu, jedná se tedy skutečně o tisícinásobky množství, než jaké se přirozeně vyskytuje třeba v čokoládě či jiných potravinách – dle SZÚ jde o množství, které může ohrozit zdraví lidí

 

▬ informace výrobce o účincích kávy nebyly hodnoceny ŽÁDNÝM úřadem ani ústavem pro potraviny a léčiva

 

▬ z notifikace Ministerstvu zemědělství o uvedení produktu na trh nevyplývá, že by byl tento produkt jakkoliv schválen či posuzován, je to pouze potvrzení přijetí oznamovací povinnosti (to samozřejmě není nic nového, ale prodejkyně toto potvrzení používaly v reakci na náš článek jako argument, že je produkt schválený Ministerstvem zemědělství)

 

▬ dle vedoucí Oddělení pro bezpečnost speciálních druhů potravin ze Státního zdravotního ústavu má produkt při dlouhodobém použití rozhodně negativní účinky i na zdravého člověka a tato káva může být návyková

 

 

Celý díl pořadu Černé ovce najdete zde:

 

 

 

Na celé této kauze nám ale přijde zdaleka nejhorší jedna věc. Tuto kávu v rámci MLM pyramidy prodávaly z největší části ženy a maminky na mateřské bez odborné kvalifikace, které často neuměly ani anglicky a naletěly na marketingová tvrzení o rychlém výdělku i o tomto produktu (zázračné hubnutí, 100% přírodní a zdravé bez vedlejších účinků). A které často neměly tušení, že tento produkt obsahuje látky, po kterým můžete mít pozitivní test na drogy a doping a samozřejmě jako silné stimulanty mají i zdravotní rizika nemluvě o legální stránce prodeje tohoto produktu v ČR. Dle desítek zaslaných zpráv opravdu věříme, že většina žen neměla v úmyslu nikoho poškodit a jakmile se tyto informace a rizika dozvěděly (anebo samy měly negativní zdravotní účinky), tak s prodejem okamžitě přestaly. Některé nám navíc pomohly rozkrýt velku část této obludné MLM sítě, kterou již řeší orgány státní správy a orgány činné v trestním řízení.

 

 

Co ale absolutně nedovedeme pochopit ani omluvit, tak influencerky, prodejkyně a osobní trenérky ve vyšších patrech této MLM pyramidy, které o těchto skutečnostech (zdravotní rizika, pozitivní test na drogy a doping, legální stránka prodeje v ČR) dobře věděly, ale opakovaně mazaly a blokovaly každého, kdo na tyto skutečnosti upozornil a zarputile to tajily před svými zákaznicemi. A tím vystavily ostatní ženy nejen zdravotním rizikům při užívání tohoto produktu, ale i právním problémům po tom, co je do MLM prodeje tohoto produktu se zakázanými látkami zapojily. A ze všeho nejodpornější nám jako špička ledovce přijde, když osobní trenérka a bývalá závodnice SKFČR v bikiny fitness (která MÁ odbornou kvalifikaci a MĚLA BY vědět, jak funguje lidské tělo) prodávala tento produkt se slovy, že je to “zdravé a šetrné hubnutí” bez nutnosti úpravy jídelníčku a pohybových aktivit, který navíc pomáhá s léčbou vysokého krevního tlaku atd. Takový člověk by měl vedle trestněprávního postihu přijít i o licenci osobního trenéra fitness.

 

 

VÝZVA!

Pokud nám chcete reálně pomoci v boji proti nekalým praktikám, sdílejte tento článek anebo pošlete odkaz na pořad Černé ovce všem, kteří ve Vašem okolí tuto kávu prodávali. A to bez jakýchkoliv narážek a urážek, protože velká část prodejkyň o těchto závažných skutečnostech velmi pravděpodobně nevěděla.

 

ODKAZ NA POŘAD:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/220452801080406/

 

 

Agresivním prodejcům této kávy bychom rádi znovu vzkázali, aby si uvědomili, že nesou odpovědnost za vše, co napíší na internetu a sociálních sítích a to i v uzavřených skupinách a soukromých konverzacích, odkud nám to lidé posílají 🙂 Opravdu nás nezastrašíte tím, že nás budete pomlouvat, vyhrožovat anebo několikrát volat ze skrytého čísla jako včera večer po odvysílání pořadu 🙂 Pokud budou pokračovat osobní útoky, výhrůžky a hlavně šíření lží o obou autorech tohoto článku, celou věc předáme po konzultaci s naším právním zástupcem orgánům činným v trestním řízení. Nebuďte naštvaní na nás, ale na Vaše “kolegyně” ve vyšších patrech pyramidy, které Vám o těchto skutečnostech neřekly, přestože o nich dobře věděly.

Podívejte se na naše 2 původní říjnové články, které celou tuto kauzu odstartovaly:

 

(1.10.2019)

Káva na hubnutí s amfetaminem?

 

 

(7.10.2019)

Káva s DOPINGEM: lži vs. fakta

 

! Aktualizace! 

 

Potravinářská inspekce varuje: káva Valentus škodí zdraví!

 

 

 

Jsme moc rádi, že díky této “kauze”, kterou jsme na podzim odhalili, začaly následně reagovat i oficiální orgány státní správy a celou situaci řešit. Pevně věříme, že celá tato kauza přiměje alespoň část lidí kriticky myslet, ověřovat si informace z internetu a slepě nevěřit všemu, co napíše nějaká influencerka, která Vám chce prodat nějaký “zázračný” produkt. Někdy to totiž může ohrozit nejen Vaši peněženku, ale i Vaše zdraví.

Tags:


blank
blank

Rádi Vás přivítáme v našich
nutričních poradnách.

Moderní individuální nutriční poradenství na základě vědecky podložených postupů od vysokoškolsky vzdělaných profesionálů ve výživě. Bez extrémů a „zázračných” produktů k dlouhodobě udržitelným výsledkům!

Najdete nás:
Praha | Brno | Online

blank