16. 1. / Střevní mikrobiom – jak o něj pečovat: Od stravy po probiotika
16. 1. / on-line webinář /
Střevní mikrobiom – jak o něj pečovat: Od stravy po probiotika
Zdraví střevního mikrobiomu je klíčové pro naše trávení, imunitu a celkovou pohodu. V tomto webináři se dozvíte, jak lze mikrobiom ovlivnit tak, abyste z něj měli co největší užitek.
Zorientujte se v nepřehledném světě různých stravovacích doporučení, fermentovaných potravin, fekální transplantace, probiotik, prebiotik, synbiotik, postbiotik a nových tzv. living biotherapeutic products.
Pokud si kladete otázku, jak si pomoci a jak se vyhnout nesmyslům, najdete zde odpovědi.
INFORMACE
KDY: čtvrtek 16. 1. 2026 od 15:30
*Registrovaní obdrží záznam s celoživotním přístupem – není tedy vyloženě nutné se účastnit livestreamu v době konání webináře.
KDE: on-line u Vás doma
CENA: 1200 Kč s DPH*
Tento termín je vyprodaný, můžete se registrovat níže jako náhradník.
Pokud se uvolní místo, budeme Vás ihned kontaktovat.
*Aktuálně zbývají poslední volná místa.
Tomuto webináři tematicky předchází webinář: Mikrobiom – nová dimenze lidského zdraví, který proběhne v úterý 14. 1.
Využijte zvýhodněné vstupné na oba webináře:
1800 Kč (2 400 Kč)
Každý účastník obdrží
potvrzení o absolvování webináře
Trvalý přístup do privátní stránky se shrnutím, kde najdete:
záznam webináře s doživotním přístupem
*Nemusíte se tedy účastnit vyloženě livestreamu v době konání→ ihned po konání webináře obdržíte záznam, který si můžete bez omezení přehrávat po neomezenou dobu a dotazy můžete také pokládat i po proběhnutí.
hlavní výstupy z webináře v .PDF
Slevu 20 % na všechny naše akce a produkty
Registrujte si své místo včas →
Webinář má omezenou kapacitu (právě zbývají poslední místa), aby byl dostatečný prostor
na všechny Vaše dotazy (účastníci ze záznamu mohou pokládat dotazy e-mailem přímo lektorovi).
Osnova webináře
▬ Co je střevní mikrobiom?
▬ Co poškozuje mikrobiom? Od některých léků přes nevhodnou stravu až po chronický stres.
▬ Jak se správně stravovat pro zdravý mikrobiom? Role vlákniny, polyfenolů a fermentovaných potravin.
▬ Jak pečovat o mikrobiom – role pohybu, psychického rozpoložení a spánku.
▬ Co víme o různých biotikách z výzkumu a jak se zkoumají?
▬ Probiotika – co jsou probiotika? Jak vám mohou pomoci? Jak poznat, zda je produkt skutečně probiotikem a zda vám může pomoci?
▬ Prebiotika – co jsou vlastně prebiotika? Nacházejí se v potravě nebo ne? Jak vám mohou prospět?
▬ Synbiotika – marketing nebo skutečně existuje tato kategorie?
▬ Postbiotika – jak se zorientovat v této zmatené kategorii?
▬ Fekální transplantace a její využití.
▬ Seznamte se s LBP (living biotherapeutic products) – nová kategorie ve světě mikrobiomu.
▬ Jak si vybrat správné doplňky stravy a nenaletět podvodníkům?
▬ Mýty a fakta o biotikách.
Martin Haranta, MSc.
Martin Haranta je odborník na přenos vědeckých poznatků do praxe se specializací na střevní mikrobiom. Martin má více než 10 let zkušeností v oblasti mezinárodního výzkumu a inovací v biologických vědách a zaměřuje se na aplikaci vědeckých poznatků v reálném světě. Je spoluzakladatelem a ředitelem značky iProbio, která se zaměřuje na inovativní přístupy v modulaci mikrobiomu, a zároveň působí jako člen vědecké komise prestižní mezinárodní konference IPC a ambasador vzdělávání pro největší biotickou asociaci IPA.
Když zrovna někoho nepoučuji o tom, jak by se měl stravovat a vybírat potraviny, tak plna endorfinů pobíhám po lese, tančím, jančím, lezu nebo se pokouším v kuchyni zkombinovat umění z Masterchefa a Receptů Ládi Hrušky. Také se velmi ráda šťourám v legislativě a označování potravin.
Těším se na Vás na webináři
*Aktuálně zbývají poslední volná místa.
Tomuto webináři tematicky předchází webinář: Mikrobiom – nová dimenze lidského zdraví, který proběhne v úterý 14. 1.
Využijte zvýhodněné vstupné na oba webináře:
1800 Kč (2 400 Kč)
*Ačkoli v běžném použití se termín ‚mikrobiom‘ často vztahuje na mikroorganismy a jejich prostředí, odborně rozlišujeme ‚mikrobiotu‘ jako soubor mikroorganismů a ‚mikrobiom‘ jako jejich genetickou informaci. V našem webináři budeme používat termín mikrobiom ve smyslu mikrobioty i její genetické výbavy, abychom zajistili srozumitelnost pro všechny.
Anebo si můžete pořídit ZÁZNAM WEBINÁŘE: