25. 2. 2019 Brno – MU Lekařská fakulta / Moderní výživa: Mýty vs. EBM fakta

📆 Informace
KDY: 25. únor 2019 od 18 hod
KDE: Lékařská fakulta MU, Kamenice 753/5, aula A22/116
VSTUP: přednáška je ZDARMA, ale účast je z kapacitních důvodů otevřená pouze pro všechny studenty a zaměstnance Masarykovy univerzity a zaměstnance Fakultní nemocnice Brno
(u vstupu do posluchárny bude probíhat kontrola průkazů ISIC/karty zaměstnance, tak si je prosím nezapomeňte vzít sebou, jinak nebudete do spoluchárny na přednášku vpuštěni)
> FB událost

▶️ Oblast nutriční prevence, sportovní výživy i redukčních diet je v posledních letech zavalena čím dál větším množstvím módních a extrémních výživových postupů, které často doporučují radikální omezení určité látky, celé skupiny potravin anebo dokonce vyřazení jedné makroživiny z jídelníčku. Hlavním cílem přednášky je prezentovat vědecky podložené informace na nejpopulárnější témata ve výživě jako jsou ketogenní a nízkosacharidové diety, otázka konzumace lepku, personalizace výživy a střevního mikrobiomu i kontroverzní témata jako je veganství, palmový olej a další. Chybět nebude ani důležité téma, jak se orientovat v informačním chaosu ve výživě (dezinterpretace vědeckých studií apod.) a jak poznat nesmyslné a nebezpečné diety a doporučení prezentované v médiích.

 

 

Zde se můžete podívat na krátký sestřih z naší přednášky „Moderní výživa: Mýty vs. EBM fakta“ pro studenty z Univerzita…

Zveřejnil(a) Institut Moderní Výživy dne Pondělí 4. února 2019

✅ Tato přednáška se poprvé uskutečnila v březnu 2018 na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde přivítala (na fakultě dosud rekordní) počet 420 účastníků a sklidila mnoho pozitivních hodnocení od studentů, pedagogů i samotné fakulty. Nyní Lukáš Roubík a Miloslav Šindelář přijíždějí s touto přednáškou na Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně již jako autoři nejrychleji se prodávající knihy v oblasti sportovní výživy v historii ČR, která mezitím vyšla v květnu 2018.



Buďte první komu dáme přednostně vědět o nových článcích.
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru ↓

Souhlasím se zpracováním osobních údajů.

blank