24. 10. Brno / Kurz Moderní výživy ve vytrvalostních sportech

Po velmi dlouhé době lockdownu a bezpečnostních opatření je zpátky náš nejpopulárnější kurz Moderní výživy ve fyzické podobě! Moc se na Vás všechny těšíme a neváhejte s registrací, protože počet účastníků je omezen!

 

Je optimální běhat na lačno nebo až po jídle? Je třeba z pohledu vytrvalostního sportovce jíst více tuků či sacharidů? Musím během cyklistického závodu používat iontové nápoje pro zlepšení výkonu? Pokud Vás odpovědi na některé z těchto otázek zajímají a chcete se dozvědět konečně pravdu, je tento kurz určen přesně pro Vás!

 

Zbavte se veškerých nejasností ohledně výživy ve vytrvalostních sportech a přijďte se dozvědět aktuální vědecky podložené informace! / viz osnova kurzu níže

Kurz má omezenou kapacitu, tak neváhejte s registrací .)

Každý účastník kurzu obdrží IMV certifikát a také dárek od společnosti Extrifit.

 

> FB událost

📆 INFORMACE

 

KDY: neděle 24. 10. / od 13:00 do 17:00 hod

 

KDE: Univerzitní kampus Bohunice, Kamenice 5, 625 00 Brno – Seminární místnost B11/211 [zobrazit na mapě]

 

CENA: 1.200 Kč s DPH

 

Pokud by došlo ke zhoršení epidemiologické situace, zpřísnění bezpečnostních opatření a ze strany Ministerstva zdravotnictví ČR anebo univerzity by nebylo možné tuto „hromadnou“ akci pořádat, kurz se uskuteční ve stejném termínu i délce ON-LINE včetně zaslání certifikátu s Vaším jménem, takže o kurz nepřijdete.

Registrace

*Uhradit vstupenku můžete i v hotovosti na místě. Ještě zbývají poslední volná místa.

👥 Pro koho je kurz určený?

 

Kurz je vhodný pro každého, koho zajímá, jak správnou výživou optimalizovat a zlepšit vytrvalostní výkon. Obohatí sportovce všech úrovní, kondiční a osobní trenéry, nutriční terapeuty i výživové poradce. Ale přijít může vlastně kdokoliv, kdo se chce dozvědět více aktuálních informací o výživě ve vztahu k vytrvalostním sportům. Tento kurz však předpokládá elementární základy o výživě, tzn. pokud neznáte rozdíl mezi sacharidy a bílkovinami nebo jste nikdy neslyšeli o aminokyselinách, doporučujeme si nejprve přečíst pár našich článků nebo knihu Moderní výživa.

 

Proč?

 

Běhání a další vytrvalostní sporty jsou čím dál tím více populárnější a během posledních let o nich přibyla spousta nových informací ve formě článků, podcastů, knih i videí. Bohužel si řada z nich protiřečí a poznat, čemu můžete věřit, je velmi složité. Na internetu se také často setkáte s nejrůznějšími mýty a dezinformacemi. I to je jeden z důvodů, proč jsme si pro vás připravili právě tento komplexní kurz plný faktů a evidence-based informací pro vytrvalostní sportovce!

Kurz se uskuteční v prostorách Univerzitního kampusu Bohunice Masarykovy univerzity v Brně na adrese Kamenice 5, 625 00 Brno. Ke vstupu do budovy prosím použijte hlavní vstup ze směru od OC Campus Square.

 

Doprava:

  • MHD na zastávku „Nemocnice Bohunice“ anebo „Univerzitní kampus“. Rozpisy autobusů a trolejbusů zde: https://www.ukb.muni.cz/doprava-a-orientace
  • autem se dá zaparkovat na parkovišti OC Campus Square

 

Celá akce začne v 13:00 hodin, přičemž naše místnost B11/211 bude otevřena již od 12:45. S orientací v koridoru Vám na místě osobně pomůžeme.

V souvislosti s epidemiologickou situací ohledně COVID-19 bychom Vás rádi požádali o ohleduplnost a pokud máte jakékoliv příznaky respiračních onemocnění, na kurz prosím nejezděte. Vaši vstupenku Vám v takovém případě rádi přesuneme na jakýkoliv následující termín, který Vám bude vyhovovat. Tento kurz pořádáme (kromě léta) každý měsíc alespoň jednou.

 

Rádi bychom Vás také upozornili, že v souvislosti s vyhlášenými bezpečnostními opatřeními je povinné ve společných prostorách MU nosit roušku. Dle vyjádření ministra školství se tato povinnost týká chodeb a prostor fakulty s výjimkou samotných učeben, kde je nošení roušky dobrovolné. Na akci jsme zajistili posluchárnu s větší kapacitou než obvykle, takže nebude problém zajistit větší rozestupy mezi všemi účastníky. Pokud byste náhodou roušku zapomněli, budeme mít pro Vás roušku připravenou. Děkujeme za pochopení.

 

▼ Osnovu kurzu si můžete projít níže ▼

LEKTOR

Mgr. Bc. Jan Stuparič

 

Mgr. Bc. Jan Stuparič – Institut Moderní Výživy

osobní trenér a nutriční terapeut,
absolvent 1. LF UK a FTVS UK

 

  • Absolvent 1. lékařské fakulty UK v oboru Nutriční terapeut a FTVS UK ve specializaci Aktivity podporující zdraví.
  • S Institutem Moderní Výživy spolupracuje od května 2019 jako autor odborných článků a lektor kurzů v oblasti sportovní výživy.
  • V současné době se věnuje zejména extrémním překážkovým běhům (OCR), ve kterých se mu podařilo v roce 2018 kvalifikovat na Mistrovství světa a Evropy.
  • Za více než 9 let trenérské praxe se poradenství v oblasti výživy stalo nedílnou součástí jeho každodenní práce a při své práci s klienty klade důraz na to, aby jídlo nevnímali pouze jako prostředek pro zahnání hladu, ale jako důležitý faktor, který ovlivňuje nejen naše tělesné složení, ale také řadu tělesných a kognitivních funkcí a může mít významný vliv také na náš sportovní výkon. Dbá na šetrnost a udržitelnost aplikovaných změn v rámci stravovacího, ale i pohybového režimu a zejména na to, aby se k lidem dostávaly vědecky podložené informace srozumitelnou formou.

▶️ Osnova kurzu:

 

1. Teoretický úvod

 

  • Definice a dělení vytrvalostního výkonu.
  • Energetické krytí.

 

2. Zastoupení jednotlivých makronutrientů ve výživě vytrvalostních sportovců

 

  • Vysokosacharidová strava.
  • Low-carb a keto dieta.
  • „Train low compete high“.
  • Bílkoviny ve stravě vytrvalostních sportovců.

 

3. Nutriční postupy, hydratace, suplementy – principy jejich fungování

 

  • Nutriční trénink – prevence zažívacích obtíží, adaptace organismu…
  • Před výkonem – kofein, nitráty, beta-alanin, bikarbonáty…
  • Během výkonu – sacharidy, „mouth rinse“, elektrolyty…
  • Po výkonu – sacharidy, bílkoviny, glutamin…
  • Nejčastější chyby a jak se jim vyvarovat – křeče, zažívací obtíže, píchání v boku a další…

 

Registrace

Zbývají poslední 4 místa!



Buďte první komu dáme přednostně vědět o nových článcích.
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru ↓

Souhlasím se zpracováním osobních údajů.

blank