5. 3. 2019 Plzeň / Moderní výživa: Mýty vs. EBM fakta

📆 Informace:
KDY: 5. března 2019 od 19 hod
KDE: Lékařská fakulta UK v Plzni, Šafránkův pavilon, velká posluchárna ŠAF, http://www.lfp.cuni.cz/budova/7-safrankuv-pavilon.html
VSTUP: přednáška je ZDARMA, ale účast je z kapacitních důvodů otevřená pouze pro všechny studenty a zaměstnance Lékařská fakulta v Plzni – Univerzita Karlova a studenty všech fakult Západočeská univerzita v Plzni . V případě vysokého zájmu pořadatelé z Medicus Pilsensis zajistí živé vysílání do dalších učeben v Šafránkově pavilonu.
UPOZORNĚNÍ: U vstupu do posluchárny (či dalších učeben s živým přenosem) bude probíhat striktní kontrola studentských průkazů. Nezapomeňte si je prosím vzít sebou, jinak nebudete na přednášku vpuštěni.

 

▶️ Oblast nutriční prevence, sportovní výživy i redukčních diet je v posledních letech zavalena čím dál větším množstvím módních a extrémních výživových postupů, které často doporučují radikální omezení určité látky, celé skupiny potravin anebo dokonce vyřazení jedné makroživiny z jídelníčku. Hlavním cílem přednášky je prezentovat vědecky podložené informace na nejpopulárnější témata ve výživě jako jsou ketogenní a nízkosacharidové diety, otázka konzumace lepku, personalizace výživy a střevního mikrobiomu i kontroverzní témata jako je veganství, palmový olej a další. Chybět nebude ani důležité téma, jak se orientovat v informačních chaosu ve výživě (dezinterpretace vědeckých studií apod.) a jak poznat nesmyslné a nebezpečné diety a doporučení prezentované v médiích.

✅ Tato přednáška se poprvé uskutečnila v březnu 2018 na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde přivítala (na fakultě dosud rekordní) počet 420 účastníků a sklidila mnoho pozitivních hodnocení od studentů, pedagogů i samotné fakulty. Nyní Lukáš Roubík a Miloslav Šindelář přijíždějí s touto přednáškou na Lékařskou fakultu v Plzni nyní již jako autoři nejrychleji se prodávající knihy v oblasti sportovní výživy v historii ČR, která mezitím vyšla v květnu 2018.



Buďte první komu dáme přednostně vědět o nových článcích.
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru ↓

Souhlasím se zpracováním osobních údajů.