Blog2 – Strana 28 z 32 – Institut moderní výživy
50750
blog,paged,paged-28,eltd-core-1.0.3,,borderland-ver-1.13, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on, vertical_menu_with_scroll,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
blank

10. 12. Olomouc / Moderní výživa: Mýty vs. EBM fakta

📆 Informace: KDY: 10. prosince 2018 od 18 hod KDE: Velká posluchárna, Teoretické ústavy Lékařské fakulty UPOL VSTUP: přednáška je ZDARMA, ale účast je z kapacitních důvodů otevřená pouze pro všechny studenty a zaměstnance Lékařská fakulta, Univerzita Palackého a UPOL - FZV a zaměstnance Fakultní nemocnice Olomouc ▶️ Oblast...

blank

Komplexní pohled na potraviny

V posledních desetiletích jsme si zvykli pohlížet na potraviny striktním “chemickým pohledem” jako na tabulkový součet jednotlivých obsažených živin - ať již z perspektivy makroživin (bílkoviny, sacharidy, tuky), mikroživin (vitamíny, minerální látky a stopové prvky) anebo “rizikových” složek, jako je např....

blank

Korelace neznamená kauzální vztah

▶️ Jak jste si včera užili Halloween ?‍♂️?? Dnes si k tomu dáme jeden trošku odlehčený příspěvek s tématickou fotkou dýně ?, který včera publikovala stránka I fucking love science s doprovodným textem: “jaká je nejstrašnější věc? Odvozovat kauzalitu z...

blank

Je hnědá rýže zdravější?

▶️ Každý člověk, který přemýšlí nad tím, co jí, se už určitě setkal s tvrzením, že bílá rýže 🍚 nepatří do zdravé ani do sportovní výživy. Zkrátka s tvrzením, že bílá rýže je nezdravá a hnědá rýže je zdravá. Nejčastější argumenty o nevhodnosti...

blank

12. 12. Brno / Moderní výživa: Mýty vs. EBM fakta

📆 Informace: KDY: 12. prosince 2018 od 19 hod KDE: Lékařská fakulta MU, Kamenice 753/5, aula A22/116 VSTUP: přednáška je ZDARMA, ale účast je z kapacitních důvodů otevřená pouze pro všechny studenty a zaměstnance Masarykova univerzita a zaměstnance Fakultní nemocnice Brno (U vstupu do posluchárny bude probíhat...

blank

Moučné břicho? Mýty a fakta o lepku!

▶️ Snad žádná jiná složka ve výživě člověka nebyla v posledních letech tolik očerňována jako lepek🍞🥖. Internet je plný článků popisujících závažné zdravotní komplikace spojené s konzumací lepku (a to dokonce i u zdravých lidí!) a celosvětově známé osobnosti se...

blank

Doporučené dávkování bílkovin

Ve fitness, silových sportech i v celé sportovní výživě je snad vůbec nejčastějším dotazem téma správného DÁVKOVÁNÍ BÍLKOVIN. V této oblasti je totiž velké množství mýtů a extrémů - na jedné straně se někteří sportovci nevhodně inspirují profesionály a přijímají...

blank

Je himalájská sůl zdravější?

▶️ Kolik jsme toho jenom už slyšeli o tom, že je v rámci zdravé výživy i pro sportovce vhodné používat himalájskou sůl 🤔? V zahraničí naleznete stovky článků o prospěšnosti himalájské soli 🏔️ skoro na každém webu o zdravé výživě...

blank

Mýty a fakta o mléku a mléčných výrobcích

Mléko je tekuti na bílé barvy bohatá na živiny, která je produkována mléčnými žlázami savců. Člověk mléko začal pravidelně konzumovat během neolitické revoluce před několika tisíci lety díky domestikaci dobytka. Srážením mléčné bílkoviny se následně začaly vyrábět mléčné výrobky jako...

blank

Proč lidé věří mýtům o výživě?

▶️ Moc Vám děkujeme za Vaši obrovskou podporu a zasílání dalších témat a článků o mýtech a nepravdách ve výživě. Jsme velice rádi, že je o skutečně podložené informace o výživě tak velký zájem Proč se vlastně ale mýty...