Možná jste se v poslední době setkali s tvrzením, že mikrovlnný ohřev způsobuje rakovinu a jídlo z mikrovlnné trouby je pro člověka jedovaté. Tato dezinformační zpráva získala na facebooku za 3 týdny neuvěřitelných 1400 sdílení a bohužel ji sdíleli i...
Osnova
1. Lepek a nemoci z konzumace lepku
1. 1. Celiakie
1. 2. Neceliakální senzitivita na lepek
1. 3. Alergie na pšenici
2. Mýty a fakta o konzumaci lepku
3. (Bez)lepkový verdikt
Literatura
Snad žádná jiná přirozená a dlouhodobá složka ve výživě člověka není v posledních letech tolik tabuizována...
Většina mýtů a nedorozumění ve sportovní i zdravé výživě vychází v dnešní době především z nepochopení základních principů moderní výživy. A to zejména z principu posloupnosti mezi jednotlivými úrovněmi výživy člověka, které na sebe navazují a mají klesající prioritu. Jistě jste v různých...
Jen velmi těžko bychom hledali v oblasti „zdravé“ i sportovní výživy populárnější a rozporuplnější téma, než jsou redukční diety. V posledních padesáti letech se štíhlá postava stala symbolem krásy nejen v západní společnosti a přání „spalovat tuk“ se stalo snad nejrozšířenějším novoročním předsevzetím...
Jaká je naše MOTIVACE a VIZE pro založení Institutu Moderní Výživy? Oblast sportovní i tzv. „zdravé“ výživy je nejen v ČR zatížená rok od roku čím dál tím větším informačním chaosem. Ten je důsledkem především mnoha různých módních (tj. zjednodušených) výživových...
Po více než dvou letech příprav byla v říjnu 2017 dokončena nová kniha Moderní výživa ve fitness a silových sportech. Finální text celé knihy v rozsahu 400 stran a 540 literárních citací byl odeslán do redakce nakladatelství Ronnie.cz 18. října 2017 a...