Hlavní nabízenou službou Institutu Moderní Výživy jsou v tuto chvíli přednášky o výživě pro veřejnost, studenty, firmy a sportovce. V souvislosti s vydáním knihy Moderní výživa ve fitness a silových sportech nabízíme v období leden-březen 2018 pouze jednu stejnojmennou přednášku. Ta zábavnou formou s mnoha praktickými příklady komplexně shrnuje ty nejnovější a vědecky podložené poznatky o personalizované sportovní výživě, konkrétně odpovídá na otázku volby nejvhodnějšího výživového postupu i nejlepší redukční diety, shrnuje témata dávkování a načasování příjmu jednotlivých živin, uvádí mnoho zajímavostí např. o problematice lepku, konzumaci sacharidů, vegetariánství, palmovém oleji anebo antibiotikách a reziduích v potravinách. Dále obsahuje mnoho praktických informací o tom, jak si snadno sestavit jídelníček, a také varuje před nejčastějšími dietními chybami a populárními výživovými mýty.

 

Na jaře 2018 následně přineseme další zaměření našich přednášek na témata tzv. „zdravé výživy“ a nutriční prevence pro „běžnou“ populaci, spalování tuků a rýsování postavy, nabírání svalové hmoty a síly a dále také téma výživy pro optimalizaci a dlouhodobé zvyšování sportovní výkonnosti.

 

Délka přednášky je vždy cca 90 min + prostor pro dotazy.