#IMVkonference2020

Československá evidence based konference o výživě #2

21. listopad 2020

on-line u Vás doma

Zhlédněte konferenci ze záznamu →
Informace o výživě,
které jinde neuslyšíte!

Nejnovější vědecky podložené informace o výživě od řečníků ze 4 zemí v pohodlí Vašeho domova!

Kvůli vývoji epidemiologické situace v ČR a na Slovensku v souvislosti s onemocněním COVID-19 jsme se rozhodli udělat letošní 2. ročník naší konference ON-LINE!

Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro širokou veřejnost. Na konferenci se během zhruba osmi hodin dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od skutečných a špičkových odborníků z ČR, ze Slovenska, Velké Británie a z USA, které najednou nikde jinde neuslyšíte! Obě přednášky v angličtině jsme přeložili.

Jednotlivé přednášky jsou zaměřené na témata redukčních diet, hubnutí a udržitelnost výsledků, zdraví našich střev a mikrobiom, problematiku stárnutí a ovlivnění dlouhověkosti výživou a životním stylem, praktický pohled na jídelníček mladých a dospívajících sportovců, výživu ve vytrvalostních sportech, ultramaratonech a jak se stát hybridním atletem, nebude chybět kontroverzní téma veganství a problematika morbidní obezity a praktické zkušenosti z televizního pořadu “Tlouštíci”.

Konference shrnuje komplexní znalosti od tématu sportovní výživy až po klinickou či dětskou výživu.
První evidence-based konference o výživě od odborníků pro širokou veřejnost.
Témata & Řečníci

Přednášky v angličtině jsou přeloženy do češtiny.

Anti-aging aneb správnou výživou k dlouhověkosti?

Mgr. Ing. Tereza Vágnerová

Jak vlastně stárneme? Je dlouhověkost privilegiem několika vyvolených? Do jaké míry proces stárnutí ovlivňují epigenetické modifikace DNA? Můžeme sami zasáhnout a progresi stárnutí zpomalit nebo je rychlost předem naprogramovaná? Jakou roli sehrává výživa a jednotlivé složky potravy? To vše v přednášce "Anti-aging aneb správnou výživou k dlouhověkosti?" odborné asistentky a doktorandky Mgr. Ing. Terezy Vágnerové, která působí na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Mgr. Ing. Tereza Vágnerová

nutriční terapeutka a odborná asistentka

více o přednášející

Absolventka Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU oboru Výživa a potraviny a 1. lékařské fakulty UK v oboru Nutriční specialista, aktuálně pokračující v doktorandském programu Preventivní medicína na téže fakultě.

Pracuje na Geriatrické klinice ve VFN a 1.LF UK v Praze, kde založila Ambulanci nutriční péče. Věnuje se výzkumu v oblasti geriatrické medicíny, sarkopenie, klinické dietetiky a nutriční biochemie na evropské (SPRINTT 2016) i celosvětové úrovni (InvestGAIT 2017).

Jak prakticky na jídelníček mladého sportovce?

MUDr. Marie Skalská

Jaká jsou specifika jídelníčku rostoucího sportovce? Jak poznám, že mladý sportovec má v jídelníčku vše potřebné? Kde se nejčastěji chybuje? Jak poskládat jídelníček v praxi? Patří suplementy do jídelníčku mladého sportovce? Je ho hodně, moc se o něm nemluví a dokáže napáchat škody na těle i na duši: RED-S - syndrom nedostatečného energetického příjmu, jak ho odhalit?

MUDr. Marie Skalská

Lékařka Centra sportovní medicíny v Praze, zakladatelka Pro Fit Institutu

více o přednášející

Zabývá se prevencí civilizačních chorob, nutricí a pohybovu aktivitou dětí i vrcholových sportovců v Centru sportovní medicíny v Praze. Aktivní lektorka a fitness instruktorka. Zakladatelka Pro Fit Institutu, který učí, jak kombinovat pohyb a racionální jídelníček, mírnit stres v běhu dnů všedních i nevšedních.

Die less, finish faster - výhody vytrvalostného tréningu

Vilo Hečko (Slovensko, Fitclan)

Čo je vytrvalosť? Aké sú hlavné rozdiely medzi vytrvalostným a silovým tréningom. Je možné tieto tréningy efektívne kombinovať a byť hybridným atlétom? Časový priebeh prepravy a vstrebávania živín z akéhokoľvek jedla a jeho vplyv na pravidlá stravovania pred, počas, po vytrvalostných výkonoch. Ako si jednoducho vyrátať potrebný kalorický príjem aby sme efektívne doplnili to čo naše telo potrebuje,či už na podporu výkonu alebo na správnu regeneráciu. Vplyv hydratácia na vytrvalostný výkon a prečo nikto nechce byť bez sacharidov.

Martin Horniak

Zakladateľ FTR Hybrid Training, spolumajiteľ BodyWorldu, ultrabežec, crossfit atlét.

více o přednášejícím

Absolvent Level 1 a 2 Hybrid Athlete vedené Alexom Viadom, Complete Human Performance. Ako tréner sa aktuálne špecializuje hlavne na hybridnú tréningovú prípravu, ktoré kombinuje silový a ultravytrvalostný tréning do jedného konceptu. Aktuálne klientela je zložená hlavne z ultrabežcov, špeciálných vojenských jednotiek a crossfit atlétov.

Medzi ďalšie projekty patrí aj:
- prvý online časopis venovaným overeným informáciam zo sveta fitness BIOMag
- autor tréningového kempu ZAZIULTRA, ktorého cieľom je príprava a zdolanie ultrabežeckých pretekov o dĺžke 145km
- organizovanie vzdelávacích seminárov v rámci FTR Hybrid Training
- viac ako 25 rokov aktívneho pôsobenia po celej Eúrope v rámci bojových umení ako inštruktor, špecializácia KOBUDO - boj so zbraňami a seboobrana

Jak správně pracovat s “tlouštíky”?

Ing. Bc. Lukáš Roubík

Jak by měla vypadat moderní terapie obézních klientů? Co vše by měla splňovat a zahrnovat komplexní léčba osob s vyšším stupněm obezity? V čem nejvíce chybují pacienti s obezitou, kteří usilují o celkovou změnu životního stylu? Jaké nejčastější chyby ale dělají i trenéři a poradci pro výživu, kteří jim chtějí v dobré víře pomoci? Praktické zkušenosti a postřehy z televizního pořadu Tlouštíci aneb “říci obéznímu, že by měl méně jíst a více se hýbat, je stejné, jako říci někomu, kdo se topí, že by měl více plavat.”

Ing. Bc. Lukáš Roubík

Spoluzakladatel Institutu Moderní Výživy, hlavní autor knihy Moderní výživa

více o přednášejícím

Odborník na výživu a autor 2 populárních knih. Absolvent Lékařské fakulty MU v Brně v oboru Výživa člověka a FBMI ČVUT, kde za diplomovou práci o hodnocení efektivity léčby morbidní obezity v ČR obdržel cenu Josefa Hlávky. Zabývá se vzděláváním veřejnosti, studentů, zaměstnanců i sportovc

Rostlinná vs. živočišná strava: co je zdravější?

Miloslav Šindelář

V současné době dochází ke stále rostoucí popularitě veganství a dalších výživových stylů, které jsou založeny na konzumaci převážně rostlinné stravy. Tyto výživové styly dále také podporují např. populární dokumenty na Netflixu, které však často obsahují spoustu nepravdivých a manipulativních tvrzení. Pro laickou veřejnost je tedy velmi náročné se v této problematice orientovat. Tato přednáška si klade za cíl objektivně posoudit vliv rostlinné nebo živočišné stravy a vybraných skupin potravin jako jsou např. červené maso a mléčné výrobky na zdraví člověka. V neposlední době se také dozvíte, které výživové směry jsou dle současného vědeckého poznání vůbec ty nejzdravější.

Miloslav Šindelář

Spoluzakladatel Institutu Moderní Výživy

více o přednášejícím

Miloslav Šindelář je studentem posledního ročníku nutriční terapie na 1. lékařské fakultě UK, certifikovaným poradcem pro výživu a přednáší v trenérské škole Ronnie i na lékařských konferencích. Je také spoluautorem populární knihy Moderní výživa, e-booku Suplementuj efektivně a zakladatelem Institutu Moderní Výživy. Dále je součástí projektového týmu, který se zabývá výzkumem progresivních oborů nutrigenetiky a nutrigenomiky. Miloslav Šindelář věří, že správná výživa a zdravý životní styl jsou klíčem k prevenci mnoha onemocnění a přispívají velkou měrou na zlepšení kvality života každého z nás.

Doba proteinová

Bc. Sandra Schmidová

Slovo protein se na obalech potravin objevuje čím dál častěji. Najdeme jej snad již u každé potravinové skupiny i tam, kde bychom to nejspíše nečekali. Výjimkou není už ani proteinová voda či proteinové pivo, ale i sladkosti už mají často svého proteinového sourozence. Máme tedy automaticky brát, že co je proteinové je lepší? Zdravější? Je vždy varianta s proteinem lepší? Má smysl tyto potraviny kupovat? Nebo nás jen výrobci “tahají za nos” a je to jen marketingový tah, protože protein je v módě? Na co si dávat pozor a různými ukázkami z praxe Vás provede Bc. Sandra Schmidová.

Bc. Sandra Schmidová

výživová terapeutka a vedoucí nutričních poraden Institutu Moderní Výživy

více o přednášející

Absolventka oboru Výživa člověka na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně, zakladatelka populární Výživové poradny Brno, kterou již 12. rokem úspěšně vede. V nutričním poradenství se specializuje na preventivní výživu a zdravou redukci hmotnosti bez extrémů.

Důraz klade na praxi a věnuje se zejména správnému nakupování a výběru potravin, protože změna stravovacích návyků začíná nakupováním a připraveností. Dále se věnuje fit vaření se zaměřením na jednoduchost, rychlost a použití dostupných surovin. Je autorkou kuchařky Zdravě kdykoliv a kdekoliv.

Společně s Lukášem Roubíkem účinkovala v televizním pořadu Tlouštíci. V neposlední řadě spolupracuje se zdravotními pojišťovnami a její účast je vyhledávaná soukromými firmami pro realizaci Dnů zdraví, měření zaměstnanců a jejich edukaci o výživě.

Udržitelnost hubnutí: současné důkazy

Danny Lennon, MSc.

Často se můžeme setkat s diskuzí o neschopnosti udržet shozenou hmotnost po redukční intervenci. Zpětné nabrání ztracené hmotnosti (“jojo efekt”) mnohdy provází různé diety a redukční intervence, protože úbytek hmotnosti je obvykle fyziologicky následován potřebou našeho těla získat ztracenou hmotnost zpět. Můžeme se ale také setkat s jasnými případy jedinců, kteří shodili značnou hmotnost a tuto ztrátu si i přesto v dlouhodobém horizontu udrželi. Tato přednáška sleduje aktuální vědecké poznatky o jojo efektu a udržitelnosti shozených kilogramů. Dále také prozkoumá faktory, které předpovídají úspěch či neúspěch udržitelnosti redukčních diet a následně poskytne praktické kroky, které Vám pomohou zvýšit šanci udržet ztracené kilogramy po redukční dietě i dlouhodobě.

Danny Lennon, MSc.

Zakladatel společnosti Sigma Nutrition

více o přednášejícím

Danny Lennon je zakladatelem společnosti Sigma Nutrition, která vzdělává veřejnost na poli evidence-based výživy. Je zřejmě nejvíce známý pro svůj velmi dobře hodnocený podcast s názvem Sigma Nutrition Radio, který vznikl již v roce 2014 a kde Danny dělá rozhovory s těmi největšími světovými kapacitami z oboru nutriční vědy. Danny také patří mezi řečníky, kteří se účastní konferencí a dalších akcí po celé Evropě (včetně Londýna, Dublinu, Amsterdamu a Vídně), USA i Austrálie. Danny má magisterský titul (MSc.) z nutričních věd z University College v irském Corku. Před svým studiem výživy také získal bakalářský titul z biologie a fyziky.

Zdraví našich střev a mikrobiom

Dr. Gabrielle Fundaro, CISSN, CHC

Současný trend v oblasti zdraví našich střev dal za vznik bezpočtu extrémních eliminačních diet a nepodložené démonizaci některých potravin, které jsou označovány jako špatné pro naše střeva, společně s přeceňováním některých potravin a suplementů, o kterých se traduje, že mají vyléčit naše střeva. Samozřejmě ty nejvíce extrémní tvrzení jsou obvykle také ty nejméně přesné, avšak často bohužel patří mezi nejdéle přetrvávající mýty. Základní porozumění mikrobiomu je nezbytné k tomu, abychom se mohli informovaně rozhodnout a vyznat se ve všech těch zmatených informacích, které kolují v oblasti zdraví našich střev. Pokud Vás zajímá zdraví našeho trávicího systému, problematika probiotik, nebo zvažujete specifickou dietu na základě analýzy mikrobiomu, zcela jistě Vás tato přednáška velmi obohatí.

více

Tato přednáška Vám poskytne podrobný náhled do oblasti lidského střevního mikrobiomu – bilionů mikrobů včetně ohromného množství jejich genetické informace, kterou představují v našich střevech. Dozvíte se o základech výzkumu a technologie na poli střevního mikrobiomu, které Vám pomohou získat lepší vhled na použití a limitaci současných dat. Nezávislé a provázané efekty výživy a cvičení budou vysvětleny stejně jako nejnovější výzkum specifických dietních vzorců a atletické výkonnosti s ohledem na mikrobiom. Dále také tato přednáška pokryje mnoho mýtů a faktů včetně suplementace, různých pseudodiagnóz a poskytne praktická doporučení založená na vědecky podložených důkazech pro zachování pestrého a funkčního střevního mikrobiomu. Po přednášce možná zjistíte, že odcházíte s více otázkami, ale zároveň také získáte obsáhlé znalosti a praktická doporučení pro efektivní navigaci v moři marketingu a ve finále tak podpoříte i své vlastní zdraví.

Dr. Gabrielle Fundaro, CISSN, CHC

je konzultant v projektu Renaissance Periodization, certifikovaný poradce v oblasti low-FODMAP diet, sportovního poradenství (ISSN) a zdravotního coachingu (ACE)

více o přednášejícím

Doktorka Fundaro kombinuje u jejích klientů znalosti na poli výživy s motivačními technikami k podpoře vnitřní motivace a změn chování k usnadnění dlouhodobých změn a zdravého životního stylu. Věří v důležitost rostlinné stravy v kombinaci s pravidelnou fyzickou aktivitou, která nás baví a také v kognitivní cvičení jako součást dlouhodobě udržitelného životního stylu oproštěného od chronického dodržování nějakých diet. Při její práci s klienty s trávicími problémy doktorka Fundaro aplikuje praktický a personalizovaný přístup založený na vědecky podložených informacích k úpravě stravování a faktorů životního stylu, které se následně podílí na zlepšení trávicího komfortu. Vyučuje kurzy v oblasti výživy v kontextu fyzického výkonu a zdraví, fyziologie a metabolismu živin. Dále také přináší vědecky podložené informace na mezinárodních seminářích, podcastech a přispívá také do časopisů jako je například Shape nebo Oxygen. Doktorka Fundaro je bývalou zástupkyní profesora na univerzitě Georgia Gwinnett College a drží také PhD titul v oblasti výživy člověka, potravin a cvičení. Dále má také bakalářský titul v oblasti cvičení, sportu a zdravotní edukace z Radford University. V jejím volném čase má ráda procházky, čtení knih, powerlifting a také ráda tráví čas se svými psy.

Odebírejte náš IMV newsletter a dostávejte novinky přednostně.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů.

Pořiďte si záznam celé konference
1.199 Kč
K záznamu získáte:
  • → certifikát o účasti
  • → slevu 20 % na všechny naše
    akce a produkty

Máte jakýkoliv dotaz?

Není Vám něco jasné? Chcete se na něco zeptat?

Kontaktujte nás!
Partneři
Ronnie.cz
Kalorické tabulky
Rady Active
Kalorické tabulky
Rady Active
Místo konání

ON-LINE u Vás doma!

Stačí Vám pouze Váš počítač, chytrý telefon anebo tablet